• Historische locatie met grote groene tuin
  • Een groep voor 2 tot 4 jaar
  • Een goede voorbereiding op de basisschool
  • We werken met de VE methode Uk & Puk

Schrijf je in

Peuterspeelzaal in Nijmegen-West

Peutergroep De Vlindertuin ligt midden in het groen in de wijk Hees. Je peuter leert bij ons andere peuters uit de buurt kennen. Veel kinderen stromen door naar basisschool de Lanteerne, basisschool Michiel de Ruyter of basisschool De Wieken. De kleinschalige peutergroep zit samen met bso Pico locatie Kerkstraat in het koetshuis van een klooster, een historische en overzichtelijke locatie. Je kind voelt zich veilig en geborgen bij peutergroep De Vlindertuin. Er is veel aandacht voor de spraak-, taal en motorische ontwikkeling van je kind op de manier die bij hem of haar past.

Over KION peutergroep De Vlindertuin

Bij peutergroep De Vlindertuin is één groep van maximaal 16 kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Met een vast team van pedagogisch medewerkers stimuleren wij de ontwikkeling van je kind. Bij peutergroep De Vlindertuin bieden we je kind Voorschoolse Educatie (VE). Net als op basisschool de Lanteerne bevorderen we de zelfstandigheid van je kind. Zo is de overstap naar de basisschool minder groot. We voeren regelmatig gesprekken met leerkrachten van de basisschool over de mogelijke doorstroom van je kind. We werken met dezelfde thema’s als peutergroep Bloem. Gaat je kind later naar bso Pico dan komt hij of zij weer bij ons op een vertrouwde en bekende plek terug.

Binnenkijken bij De Vlindertuin

De groepsruimte van peutergroep De Vlindertuin is erg ruim en straalt rust uit. Er zijn verschillende educatieve speelhoeken waar je kind heerlijk speelt met leeftijdsgenoten. We spelen en leren soms ook in kleinere groepjes. Het samenspel is dan goed te ontwikkelen voor je kind. Binnen is er voldoende ruimte om te dansen, gymmen en om te spelen op de glijbaan. We stimuleren je kind om op zijn of haar eigen niveau om mee te doen aan de activiteiten. Elk kind heeft zijn eigen doelen op verschillende ontwikkelingsgebieden. Hier werken we samen aan op een niveau dat bij jouw kind past. Bijvoorbeeld door extra bewegingsoefeningen te doen voor de motoriek. Of om op taalgebied kinderen te combineren om elkaar te helpen en te stimuleren. De vooruitgang van deze doelen maken we ook zichtbaar voor je kind. In oudergesprekken bespreken we dit met jou als ouder.

Buitenspelen bij De Vlindertuin

De tuin van peutergroep De Vlindertuin is groot en mooi gelegen in het groen. Dagelijks gaan we naar buiten. Je kind kan in de tuin heerlijk rennen en voetballen, maar ook klimmen en klauteren. Je kind ontwikkelt zijn of haar motoriek door te fietsen, met ballen te gooien of door te spelen op de grote speelbanken. In de buitenkeuken kan je kind spelen en ‘bakken’ met zand, hiermee ontwikkelt je kind zijn of haar creativiteit. We gaan ook vaak naar de grote kloostertuin achter het gebouw om te wandelen of te picknicken.

Een dag bij peutergroep de Vlindertuin

In de groepsruimte hangen pictogrammen zodat je kind kan zien wat er gebeurt in de ochtend. Een herkenbaar ritme biedt houvast en vertrouwen voor kinderen. Als je kind binnen is en we hebben gezwaaid naar alle ouders dan gaan we in de kring. In de kring zingt je kind liedjes, praten we over het weer, verjaardagen en andere verhalen. Zo leren we elkaars namen kennen. Thema’s en activiteiten worden dan aangekondigd. Vervolgens kan je kind vrij spelen, soms gaan we met een klein groepje al even naar buiten. We bieden je kind iedere dag creatieve en educatieve activiteiten aan om verschillende ontwikkelingsgebieden te stimuleren. Activiteiten doen we in kleine groepjes, bijvoorbeeld een buitenactiviteit waarbij je kind kriebelbeestjes zoekt. We gaan ook dagelijks naar buiten om te rennen en te spelen. Ook binnen doen we veel bewegingsspelletjes en laten we je kind groeien in zijn of haar eigen tempo. Bij het fruitmoment helpt je kind met het uitdelen van water en fruit. Dit stimuleert de zelfstandigheid van je kind. In de zomer picknicken we graag buiten. Aan het einde van de ochtend ruimen we samen op en nemen we afscheid van je kind.

Voorschoolse Educatie (VE)

Met een VE-aanbod stimuleren we verschillende ontwikkelingsgebieden van je kind. Hiervoor gebruiken we een erkend methodisch programma van ‘Uk & Puk’. We werken met thema’s en allerlei avonturen die de pop Puk beleeft. De pedagogisch medewerkers zijn speciaal opgeleid om ieder kind op zijn of haar eigen manier, in zijn of haar eigen tempo te begeleiden bij de ontwikkeling. De overstap naar de basisschool is hierdoor voor je kind makkelijker. We houden jou als ouder hier graag over op de hoogte. Dit doen we via onder andere via het digitale Ouderportaal met een weekjournaal. Daarin kun je zien wat je kind doet in de groep.

Wil je meer informatie over peutergroep De Vlindertuin? Neem gerust contact met ons op, we maken graag kennis met je.

Adres

pgr De Vlindertuin
Kerkstraat 69
6543 KG Nijmegen
LRK-nummer 101501031

Openingstijden

ma:    08.30 - 12.30 uur 
di:     
08.30 - 12.30 uur
woe: 
08.30 - 12.30 uur
do:
    08.30 - 12.30 uur
vr:      08.30 - 12.30 uur 

Ook op dit adres

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • Fijn dat er zo kindgericht gewerkt wordt.