• Onderdeel van Integraal Kind Centrum De Wieken
  • Een groepsruimte voor maximaal 16 kinderen
  • Extra aandacht voor taal- en spraakontwikkeling

Schrijf je in

Peutergroep De Wieken maakt deel uit van Integraal Kind Centrum De Wieken. Kenmerkend voor een IKC is dat kinderopvang en onderwijs onder één dak zitten en dat we werken vanuit één pedagogische visie. Bij De Wieken is de pedagogische visie verbonden aan de Daltonvisie. We hebben één groepsruimte voor de peutergroep.

In de gymzaal doen we beweeglessen voor de oudste peuters. Twee hiervoor opgeleide pedagogisch medewerkers verzorgen deze lessen. 

Naast een peutergroep zijn er twee kinderdagverblijfgroepen in dezelfde vleugel van het gebouw. We hebben een omheinde speelplaats waar de kinderen heerlijk kunnen rennen, fietsen en ravotten.

We schenken veel aandacht aan de taalontwikkeling en de sociale ontwikkelingen van de peuters. We bieden Voorschoolse Educatie (VE). Hierdoor zorgen we ervoor dat peuters een zo goed mogelijke start maken op de basisschool. Kinderen met een VE-indicatie hebben voorrang en van de ouders van deze kinderen, verwachten wij dat zij hun kind vier keer per week brengen en zelf deelnemen aan de ouderbijeenkomsten die we ongeveer vier keer per jaar organiseren. Uiteraard zijn ook alle andere ouders welkom op deze bijeenkomsten.

Euronews afbeelding

 

Thomas

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Thomas Hooft en ik werk sinds juli 2022 bij KION.

Mijn grootste genoegdoening is als ik zie dat kinderen lekker in hun vel zitten, leuke activiteiten aan het doen zijn en het goed naar hun zin hebben.

Bij mijn locaties werken betrokken en kundige pedagogisch medewerkers. De samenwerking met basisschool en ROC is van groot belang en de buitenspeelruimtes geven extra dimensie aan de dagelijkse opvang.

Adres

pgr De Wieken
Floraweg 69
6542 KB Nijmegen
LRK-nummer 772457049

Clustermanager

Openingstijden

ma:     08.15 - 12.15 uur
di:       08.15 - 12.15 uur
woe:   08.15 - 12.15 uur
do:      08.15 - 12.15 uur
vr:       08.15 - 12.15 uur

Ook op dit adres

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • Ze organiseren altijd leuke activiteiten met de kinderen zodat ze een fijne tijd hebben.