• Fijne tuin om in te spelen
  • Onderdeel van brede school Michiel de Ruyter
  • Een groep met maximaal 16 kinderen

Schrijf je in

Peutergroep De Wigwam zit in wijkcentrum Titus Brandsma en we maken deel uit van brede school Michiel de Ruyter. Ook buitenschoolse opvang Michiel is hier gevestigd. Met de basisschool werken we samen om kinderen hun talenten te laten ontdekken. 

We schenken veel aandacht aan de taalontwikkeling en de sociale ontwikkelingen van de peuters. We bieden Voorschoolse Educatie (VE). Hierdoor zorgen we ervoor dat peuters een zo goed mogelijke start maken op de basisschool.

We gaan elke week naar de sportzaal om te gymmen en soms doen hier zelfs de ouders aan mee!

Buiten spelen de kinderen in de tuin van de peutergroep of in de aangrenzende buurtspeeltuin. Ze krijgen overal de ruimte.

De peutergroep zit in een ruimte van het wijkcentrum Titus Brandsma. We zijn onderdeel van brede school Michiel de Ruyter. Het is een mooie, licht ingerichte ruimte. De ruimte wordt in de middag gebruikt door de buitenschoolse opvang, waardoor je kind straks na school op een vertrouwde plek is. Er zijn verschillende hoeken om te bouwen, te knutselen en om te koken en bakken. We kunnen direct vanuit de groep buitenspelen in onze tuin. Ze kunnen hier zelf kiezen waar ze mee spelen, bijvoorbeeld een buitenkeuken, zandbak, fietsen, ballen een speelhuisje.

Op onze peutergroep spelen kinderen van 2 tot 4 jaar. Wij bieden voorschoolse educatie. Hierin besteden wij veel aandacht aan de taalontwikkeling en sociale ontwikkeling. Hierdoor zorgen we voor een zo goed mogelijke start op de basisschool.

In de groepsruimte kan je kind spelen in de rijke hoeken. Deze hoeken zijn vaak aangepast aan of aangevuld met het thema waar we mee bezig zijn. De methode waar wij mee werken heet Uk en Puk. De activiteiten hangen samen met een thema dat vaak hetzelfde is als op de basisschool.

Je kind leert onderdeel uitmaken van een groep. We werken ook veel in kleine groepen. Hierdoor kunnen we de ontwikkeling van je kind zo goed mogelijk stimuleren. Op donderdagochtend maken we gebruik van de gymzaal in het wijkcentrum. Hier gaan we dan sporten onder begeleiding van een sportjuf. Soms doen ook de ouders mee. Contact met de ouders vinden wij erg belangrijk.

Cindy

Mijn naam is Cindy Duffels en ik werk sinds maart 2021 bij KION.

Mijn grootste uitdaging is om, als spin-in-het-web, de verbindende factor te zijn tussen medewerkers, ouders, kinderen en samenwerkingspartners. Ik vind het heerlijk om samen met onze partners een mooi aanbod voor kinderopvang en ontwikkeling neer te zetten. Hiermee krijgen kinderen de ruimte om hun eigen talenten en capaciteiten te ontwikkelen, in hun eigen tempo. De kinderen zullen dan samen met onze medewerkers in een mooie diversiteit verder groeien en bloeien.

Mijn motto is: We praten niet over problemen, maar over uitdagingen. Samen zijn we sterker!

Adres

pgr De Wigwam
Tweede Oude Heselaan 386
6542 VJ Nijmegen
LRK-nummer 666034321

Clustermanager

Openingstijden

ma:     08.30 - 12.30 uur
di:       08.30 - 12.30 uur
woe:   08.30 - 12.30 uur
do:      08.30 - 12.30 uur
vr:       08.30 - 12.30 uur 

Ook op dit adres

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • Mijn zoon is gek op de speeltuin, een leuk extraatje van de peutergroep!