• Onder één dak met basisschool in kindcentrum Toon
  • Twee groepen met peuters van 2 tot 4 jaar
  • Aanbod Voorschoolse Educatie (VE)

Schrijf je in

Peutergroep in Neerbosch-Oost

Peutergroep Toon, onderdeel van kinderdagverblijf Toon, ligt in de Nijmeegse wijk Neerbosch-Oost, naast de wijken Hees en Heseveld. De peutergroep vormt samen met het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang, basisschool Toon en Bindkracht10, het kindcentrum Toon. In de peutergroep maakt je kind kennis met kinderen uit de omliggende straten, zo ontstaan er op jonge leeftijd al vriendschappen met buurtgenoten. Bij peutergroep Toon is er veel aandacht voor de spraak-, taal en motorische ontwikkeling van je kind.

Over KION peutergroep Toon

Bij peutergroep Toon bieden we je kind Voorschoolse Educatie (VE). Er staat telkens een ander thema centraal. Een thema wordt uitgewerkt in uitdagende en speelse activiteiten voor je kind. Voorbeelden van thema’s zijn ‘Wat heb jij aan vandaag?’ (over kleding) en ‘Eet smakelijk’ (over eten). De materialen en activiteiten die we aanbieden passen bij de leeftijd en het niveau van je kind. Zo kan je kind zich ontwikkelen in zijn of haar eigen tempo. Peutergroep Toon heeft twee groepen voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

Binnenkijken bij Toon

De groepsruimte van peutergroep Toon is ingericht met verschillende hoeken. Hier kan je kind alleen of in kleine groepjes spelen. Bij de inrichting gebruiken we materialen die bij het thema horen. Bijvoorbeeld zachte materialen om het thema ‘knuffels’ te versterken of takjes en blaadjes in de ontdekbak bij het thema ‘herfst’. We grijpen concrete situaties aan om betekenis te geven aan woorden. Als je kind bijvoorbeeld blaadjes in de herfst kan horen, zien, voelen geeft dit veel meer betekenis. 

Buitenspelen bij Toon

De groepsruimte grenst direct aan de buitenruimte. De tuin ligt naast het speelterrein van de basisschool. Zo heeft je kind contact met de basisschoolkinderen waar hij of zij op korte termijn ook naar doorstroomt. Tijdens het buitenspelen stimuleren we de grove motoriek van je kind. Er zijn veel natuurelementen in de buitenruimte zoals boomstammen om op te balanceren en een zandheuvel met glijbaan om vanaf te glijden. Je kind vermaakt zich buiten in de zandbak of met fietsen, steppen en trapautootjes. We spelen soms samen met de kinderen van het kinderdagverblijf om in verbinding te blijven met andere kinderen. Er ligt een grote telslang met cijfers op de grond om al spelend buiten te leren. Je kind onderzoekt kriebelbeestjes en natuurlijk speelmateriaal tussen de struiken en op de houtsnipperpaadjes. Als het regent gaan we vaak naar buiten voor een paraplu-wandeling en ervaart je kind allerlei weersomstandigheden.  

Kindcentrum Toon

In kindcentrum Toon bieden we je kind opvang en onderwijs volgens een gezamenlijke visie. We werken gestructureerd en daardoor heerst er rust in de groep. We staan graag in verbinding met anderen. De peutergroep werkt daarom veel samen met basisschool Toon, het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang. Voor bijvoorbeeld peutergym gebruiken we de gymzaal van de school. Zo is de school al een vertrouwde omgeving voor je kind als hij of zij de overstap maakt. In het gebouw zit ook een logopedist voor de  taal- en spraakontwikkeling van je kind. De kinderopvang, de basisschool en welzijnsorganisatie Bindkracht10 organiseren regelmatig bijeenkomsten voor ouders waar je van harte welkom bent. Er wordt gesproken over de verschillende ontwikkelingsgebieden van je kind. Ook kun je met je kind terecht bij de logopedist in het kindcentrum.

Een dag bij peutergroep Toon

We stimuleren de taal- en spraakontwikkeling van je kind door samen liedjes te zingen en voor te lezen. Je kind voelt zich veilig en gesteund in de peutergroep omdat we het aanbod aanpassen aan de leeftijd en het niveau van je kind. Een buitenactiviteit hoort er ook dagelijks bij om de motoriek en de zintuigen van je kind te ontwikkelen. Wekelijks komt een vrijwilliger van de Bieb Op School je kind voorlezen en kan hij of zij daar een boekje uitzoeken. Dit boekje mag je kind mee naar huis nemen voor een week. We hebben ook regelmatig een activiteit van de Lindenberg waar je kind aan meedoet. Dit zijn bijvoorbeeld dans-, kunst- of muzieklessen.

Voorschoolse educatie van peuters

Met een VE-aanbod stimuleren we verschillende ontwikkelingsgebieden van je kind. Tijdens de Voorschoolse Educatie gebruiken we een erkend methodisch programma van ‘Uk & Puk’. We werken met thema’s en allerlei avonturen die Puk beleeft. De pedagogisch medewerkers zijn speciaal opgeleid om ieder kind op zijn of haar eigen manier, in zijn of haar eigen tempo te begeleiden bij de ontwikkeling. De overstap naar de basisschool is voor je kind makkelijker te maken na het volgen van Voorschoolse Educatie.

Wil je meer informatie over peutergroep Toon? Neem gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op, we maken graag kennis met je.

Laura

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Laura de Wit-Koolen en ik werk sinds maart 2022 bij KION.

Ik vind het heerlijk om er te zijn voor kinderen, ouders en medewerkers en haal veel energie uit het verbinden van deze verschillende groepen. Als de medewerkers het naar hun zin hebben, stralen zij dit uit naar de kinderen en zo kunnen ouders hun kinderen vol vertrouwen achterlaten. Mijn grootste uitdaging is om er voor iedereen op het juiste moment te zijn en ze de aandacht te geven die nodig is.

In mijn cluster brengt iedere medewerker op haar/zijn eigen manier positieve energie mee naar het werk. Ze doen hun werk met veel liefde en plezier en dat is voor iedereen zichtbaar.

Adres

pgr Toon
Symfoniestraat 210
6544 TN Nijmegen
LRK-nummer 950929219

Clustermanager

Openingstijden

ma:     08.30 - 12.30 uur
di:       08.30 - 12.30 uur
woe:   08.30 - 12.30 uur
do:      08.30 - 12.30 uur
vr:       08.30 - 12.30 uur 

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • Mijn meisje kon goed wennen bij de peutergroep en ik denk dat het heel goed is dat ze nu al dingen van school ziet.

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer