• Kleinschalig, huiselijke sfeer
  • Meer aandacht in kleine groepen met maximaal 12 kinderen
  • Pedagogische methode gebaseerd op Emmi Pikler-visie
  • Gezonde biologische voeding en ruime bewegingsvrijheid
  • Groene buitenruimte voor brede natuurbeleving

Schrijf je in

Kinderopvang in Hazenkamp

Kinderdagverblijf Bink+ ligt in de Nijmeegse wijk Hazenkamp, vlak bij de Goffert. Het kinderdagverblijf zit samen met bso Bink Dingostraat in een ruim gebouw met een fijne, groene buitenruimte. De meeste kinderen van Bink+ gaan wanneer ze 4 jaar zijn naar basisschool De Hazesprong en NSV II en maken later gebruik van bso Bink. Het kinderdagverblijf ligt centraal in Nijmegen en is goed bereikbaar met de auto en fiets. Bink+ heeft verschillende voorzieningen in de buurt, zoals een klein winkelcentrum met een supermarkt, drogist en groenteboer. We gaan regelmatig naar de openbare speeltuin naast bso Bink JagerspadKinderboerderij de Goffert en het Goffertpark voor uitstapjes en een wandeling.

Over KION kinderdagverblijf Bink+

Bij kinderdagverblijf Bink+ werken we volgens de pedagogische visie van Emmi Pikler. Hierbij gaan we uit van de natuurlijke vaardigheden en competenties van kinderen. De betrokken pedagogisch medewerkers zijn volgens deze visie en werkwijze opgeleid en gecertificeerd babyspecialist. Wij zorgen voor een uitdagende, veilige speel- en leeromgeving en bieden je kind wisselende ontdekmogelijkheden en materialen. Door zelf te ervaren en te combineren, ontdekt je kind waar zijn of haar interesses, grenzen en mogelijkheden liggen. De pedagogisch medewerker volgt dit en past het aanbod hierop aan.

Voor baby’s maken we bij kinderdagverblijf Bink+ bewust geen gebruik van wipstoeltjes. Er is er een ruime open grondbox waar je kind veilig kan bewegen en onderzoeken, waarbij het zich motorisch en cognitief ontwikkelt. Vanuit de box kan je kind zich vrij bewegen naar de groepsruimte.  

 KDV Bink plus grondbox baby

De groepsruimtes op het kinderdagverblijf

De groepsruimtes hebben grote ramen voor veel lichtinval, een goed overzicht op de buitenruimte en een leuk uitzicht op het aangrenzende schoolplein. De twee groepen liggen naast elkaar. De tussendeur staat vaak open. Zo kan je kind naar de andere groep om ervaringen en contacten op te doen met andere kinderen. Elke groep heeft een huiselijke sfeer door de houten meubels in zachte kleuren. Op de grote bank leest je kind een boekje of lezen wij voor. Soms draaien we muziek voor de ontspanning en rust je kind even uit.  Beide groepen hebben een keukenblok en een eigen slaapruimte. In overleg kan je kind ook in een speciaal buitenbedje slapen. Je kind heeft bij Bink+ een eigen mandje voorzien van foto met daarin persoonlijke kleding, slaapbenodigdheden, knuffel en/of speen. Kinderen ervaren hierdoor dat ze welkom zijn en deel uitmaken van onze groep. In de gang kan je kind zelfstandig materialen pakken om mee te bouwen, zoals bouwblokken en treinrails. In de gang is ook extra bewegingsruimte voor gevarieerde activiteiten met ons Pikler klim- en klautertoestel.

Buitenspelen bij kinderdagverblijf Bink+

De groepsruimtes grenzen allebei aan de buitenruimte. De kindvriendelijke schuifdeur staat altijd open. Ook op nattere of koude dagen heeft je kind vrije bewegingsruimte en bepaalt het zelf wanneer hij of zij buiten speelt. Voor de baby’s is er een ruime buitenbox om de natuur te ontdekken. Wanneer baby's mee naar buiten gaan hebben wij voor hen waterdichte kruipbroeken en warme skipakjes. Oudere kinderen vermaken zich in de zandbak, met het speelkeukentje en op de fietsen. Er is veel groen in de tuin zodat we alle seizoenen goed beleven buiten. Ook kunnen kinderen soms onder begeleiding fietsen op het ruime schoolplein wanneer het plein leeg is. De buitenwereld ontdekken kan op de boomstammen en tussen de bamboestruiken. Je kind krijgt een afwisselend aanbod in buitenmaterialen om te ontdekken, bewegen en spelen. Bij kinderdagverblijf Bink+ kan je kind tot in bepaalde mate meer risicovol spelen, onder toeziend oog van onze pedagogisch medewerkers. Kinderen leren door vallen en opstaan en opnieuw proberen. Kleine ongelukjes horen daarbij en vies worden mag.

KDV Bink plus buitenspelen

Vaste gezichten op het kinderdagverblijf

Ieder kind heeft zijn of haar eigen mentor voor een veilig en vertrouwd gevoel. Met de mentor zijn jaarlijkse gesprekken over de ontwikkeling van je kind. Al onze pedagogisch medewerkers staan klaar voor jou en je kind. Omdat kinderdagverblijf Bink+ kleinschalig is, kunnen we de Emmi Pikler-visie vormgeven zoals bedoeld. Er is specifieke aandacht voor persoonlijke verzorging, een stimulerend aanbod en voldoende ruimte om op een veilige manier vrij te bewegen. De maaltijden en verzorgingsmomenten zijn vaak 1 op 1 of in een klein groepje. Dit geeft rust en zorgt ervoor dat je kind energie opdoet voor de rest van de dag. In het Ouderportaal houden we van baby’s tot 1 jaar bij hoe hun dag is verlopen. Ook vind je daar regelmatig foto’s van je kind om te zien hoe het gaat.

De groepsindeling

Bij Bink+ hebben we kleinere groepen dan gemiddeld. In plaats van 16 kinderen zitten er bij ons maximaal 12 kinderen in een groep. Hiervan zijn maximaal 3 kinderen onder de 1 jaar oud. Op deze manier ondersteunen we je kind met extra zorg en aandacht. Bij ons kleinschalige kinderdagverblijf hebben we 2 verticale groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. In een verticale groep bootsen we een gezinssituatie na waarin de kleine kinderen leren van de grote kinderen en de grote kinderen zorgzaam zijn naar de kleine kinderen.

Van kinderdagverblijf naar bso

Wanneer je kind na het kinderdagverblijf naar bso Bink gaat, zorgen we voor een warme overdracht. De pedagogisch medewerkers van het kinderdagverblijf en de bso gaan met elkaar in overleg om te kijken hoe we de overgang zo prettig mogelijk kunnen maken voor je kind. Je kind blijft in een vertrouwde omgeving en kent de pedagogisch medewerkers van de bso vaak al een beetje. Daarnaast maken we op het kinderdagverblijf vaak gebruik van dezelfde ruimtes als bso Bink Dingostraat. Zo gebruiken we de bso-groepsruimtes en de hal als extra speelruimte, koken en bakken we af en toe in de bso-keuken en gaan we lekker klimmen, klauteren en spelen in de gymzaal. Voor je kind zijn dit bij de overgang naar de basisschool vertrouwde en fijne plekken.

KDV Bink plus gymzaal

Een dag bij kinderdagverblijf Bink+

Om rust en aandacht te bevorderen houden we een herkenbaar dagschema aan. Daarnaast gaan we uit van de behoefte van je kind. en kijken we daar goed naar. Vanuit de Pikler-visie doen we de eet- en drinkmomenten met een kleine groep. Hierdoor is er meer persoonlijke aandacht en zijn er gesprekjes met of tussen kinderen onderling. Elk kind heeft een passende stoel en baby's worden gevoed terwijl ze op schoot zitten. Tijdens de maaltijden sluiten we tijdelijk de tussendeuren naar de aangrenzende groep zodat we met rust en aandacht voor elkaar kunnen eten. We stimuleren je kind te helpen bij het tafeldekken, broodsmeren en afruimen. Slaap- en rustmomenten wisselen we af met activiteiten om een goede structuur in de dag aan te brengen.

Leidraad voor activiteiten zijn seizoenen en natuurbeleving. We volgen bijvoorbeeld de groei van plantjes in de moestuin en gaan op zoek naar kriebelbeestjes. Dagelijkse belevenissen van kinderen vormen het uitgangspunt tot spel; zoals boodschappen doen, ziek-zijn, schoonmaken, eten koken en proeven, verzorging van baby's en dieren. 

KDV Bink plus aan tafel

Groei en ontwikkeling

Bij Bink+ stimuleren we je kind in zijn of haar ontwikkeling. We bieden activiteiten aan die erop gericht zijn om de taal, kennis, motoriek of sociaal-emotionele vaardigheden van je kind te vergroten. Zo tekenen en knutselen kinderen bij het kinderdagverblijf naar eigen idee en oefening. Het proces, het plezier en de beleving van je kind vinden wij waardevolle leermomenten. We dagen je kind uit zelf te ontdekken hoe iets werkt, welk effect de beweging geeft, zoals het met de handen uitsmeren en laten druppen van water, modder, lijm of verf. De pedagogisch medewerkers stimuleren de taalontwikkeling van je kind door vaak voorwerpen te benoemen en ze ondersteunen hun handelingen met veel woorden en geven uitleg bij belevingen, zodat het begrijpelijk is voor je kind en hij of zij de woordenschat kan vergroten.

Gezonde kinderopvang

We hechten veel waarde aan een gezonde leefstijl bij het kinderdagverblijf. Je kind is veel in beweging en vaak buiten. Ook slapen kan in de buitenlucht. Bij eetmomenten bieden we je kind biologische groente, fruit, volkorenbrood en maiswafels aan. Ons broodbeleg zoals jam en pindakaas bevat alleen van nature aanwezige suikers. We drinken water en thee en baby’s krijgen meegebrachte borstvoeding of zuigelingenvoeding van de locatie. Je kind ervaart bij het kinderdagverblijf hoe o.a. aardbeien groeien in onze eigen muur-moestuin. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan een groenere wereld.

Wil je meer informatie over kinderdagverblijf Bink+? Neem gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op, we maken graag kennis met je.

Nienke

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Nienke Uffing-Vasbinder en ik werk sinds april 2021 bij KION.

Ik streef naar een fijne, veilige omgeving waarin kinderen zich kunnen ontwikkelen in hun eigen tempo en daarin gesteund en gestimuleerd worden door medewerkers die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Dit alles in een een sfeer waarin kinderen, ouders en medewerkers zich gezien en gehoord voelen.

Bewegen en gezonde voeding krijgen veel aandacht.

Adres

kdv Bink plus
Dingostraat 71
6531 PA Nijmegen
Zebra's 06 27 83 94 08
Panters 06 27 84 41 63
LRK-nummer 987624015

Clustermanager

Openingstijden

ma:    07.30 - 18.00 uur
di:      07.30 - 18.00 uur
woe:  gesloten*
do:     07.30 - 18.00 uur
vrij:    07.30 - 18.00 uur
Heb je hier behoefte aan? Neem contact op met afdeling Klantrelaties.

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • Wat een heerlijke plek, zo licht en warm en met elke dag vertrouwde gezichten, ga zo door!