• Rustige omgeving door gebruik van natuurlijke materialen en lichte kleuren
  • Licht en modern gebouw
  • Speelmateriaal dat de eigen creativiteit stimuleert
  • Avontuurlijke natuurtuin met apart gedeelte voor de allerkleinsten
  • Geleidelijke overgang naar school, peuters spelen met kleuters

Schrijf je in

Op 19 augustus 2019 opende kindcentrum De Uitdaging de deuren in de nieuwe wijk Grote Boel in Nijmegen-Noord. De basisschool, het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang werken hier nauw met elkaar samen. Zo kan je kind zich in een vertrouwde omgeving ontwikkelen op zijn of haar eigen tempo.

Huiselijke sfeer

We vinden het belangrijk dat je kind zich thuis voelt bij ons. De groepen zijn ingericht met natuurlijke materialen en lichte kleuren, zodat er al meteen een fijne, rustige sfeer heerst. Daarnaast hebben we meerdere kleine tafels, zodat de kinderen in kleinere groepjes samen met een pedagogisch medewerker aan tafel zitten. Het speelmateriaal stimuleert de eigen creativiteit van je kind. Dit gebeurt ook in de natuurlijke tuin. Hier kan je kind zelf de wereld leren ontdekken, op zijn of haar eigen tempo in een vertrouwde omgeving.

Ontwikkeling van baby tot peuter

Een kind maakt een enorme ontwikkeling door vanaf de geboorte tot het tijd is voor de basisschool. We richten ons op het stimuleren van die ontwikkeling. We laten ons door pedagoge Emmi Pikler inspireren voor de allerjongsten en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) voor peuters.

We werken met verticale groepen, dit betekent dat kinderen van 0 tot 4 jaar bij elkaar in een groep zitten. Hierdoor kunnen de jongsten leren van de oudsten en de oudsten leren rekening te houden met jongere kinderen. Ook kan je kind zich op zijn of haar eigen tempo ontwikkelen en passen wij ons aan die ontwikkeling aan. 

Peutergroep in de Grote Boel

Op dit moment is er geen aparte peutergroep, of peuterspeelzaal zoals het vroeger heette, in kindcentrum De Uitdaging. Bij voldoende interesse kunnen we deze wel starten. In een peutergroep bereiden we je kind in een of meerdere dagdelen per week voor op de basisschool. We bieden hierbij ook Voor- en Vroegschoolse Educatie zodat kinderen met een eventuele (taal-)achterstand op tijd ondersteund worden in hun ontwikkeling en zo een betere start krijgen op de basisschool. Heb je behoefte aan een peutergroep? We horen het graag. Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Samenwerking met school

De basisschool en de kinderopvang gaan nauw samenwerken. Op dit moment bekijken we hoe we deze samenwerking het beste vorm kunnen geven.

Marion

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Marion Rossen en ik werk al heel wat jaren bij KION maar sinds september 2016 bij De Verwondering.

Mijn grootste uitdaging is met school de overstap van het kind van het kinderdagverblijf naar de basisschool soepel te laten verlopen en voor de buitenschoolse opvang het activiteitenaanbod meer af te stemmen op de thema’s van school. Als team zijn we tevreden als ouders hun kind met een gerust gevoel achterlaten en ze samen op het einde van de dag met een grote glimlach naar huis gaan.

De Verwondering is een locatie met veel licht en ruimte. Het kinderdagverblijf werkt vanuit de visie van Emmi Pikkler: uitgaan van de competenties van het kind en volgen van het ritme van het kind. Bij de allerkleinsten zit dit in het dagelijks handelen en bij de oudere kinderen in het accent op taalontwikkeling en spelbetrokkenheid. Bij de buitenschoolse opvang bieden we een aantrekkelijk activiteitenprogramma, deels in de ruimtes van school zoals de speelhal, bouwlokaal en keuken. De natuurlijk ingerichte buitenruimte daagt kinderen uit hun fantasie te gebruiken.

Adres

kdv De Uitdaging
Dick Brunastraat 3
6515 ZZ Nijmegen
LRK-nummer 261794942

Clustermanager

Openingstijden

ma:    07.30 - 18.00 uur
di:      07.30 - 18.00 uur
woe:  07.30 - 18.00 uur
do:     07.30 - 18.00 uur
vrij:    07.30 - 18.00 uur
Op aanvraag is opvang vanaf 07.00 en tot 18.30 uur mogelijk 

Altijd opvang. Altijd in de buurt.