• Rustige omgeving door gebruik van natuurlijke materialen en lichte kleuren
  • Licht en modern gebouw
  • Speelmateriaal dat de eigen creativiteit stimuleert
  • Avontuurlijke natuurtuin met apart gedeelte voor de allerkleinsten
  • Geleidelijke overgang naar school, peuters spelen met kleuters

Schrijf je in

Kindcentrum De Uitdaging ligt in de nieuwe wijk Grote Boel in Nijmegen-Noord. De basisschool, het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang werken hier nauw met elkaar samen. Zo kan je kind zich in een vertrouwde omgeving ontwikkelen op zijn of haar eigen tempo.

Huiselijke sfeer

We vinden het belangrijk dat je kind zich thuis voelt bij ons. De groepen zijn ingericht met natuurlijke materialen en lichte kleuren, zodat er al meteen een fijne, rustige sfeer heerst. Daarnaast hebben we meerdere kleine tafels, zodat de kinderen in kleinere groepjes samen met een pedagogisch medewerker aan tafel zitten. Het speelmateriaal stimuleert de eigen creativiteit van je kind. Dit gebeurt ook in de natuurlijke tuin. Hier kan je kind zelf de wereld leren ontdekken, op zijn of haar eigen tempo in een vertrouwde omgeving.

Ontwikkeling van baby tot peuter

Een kind maakt een enorme ontwikkeling door vanaf de geboorte tot het tijd is voor de basisschool. We richten ons op het stimuleren van die ontwikkeling. We laten ons door pedagoge Emmi Pikler inspireren voor de allerjongsten.

Horizontale en verticale groepen bij De Uitdaging

We werken met verticale en horizontale groepen. In een verticale groep zitten kinderen van 0 tot 4 jaar bij elkaar. Dit creeert een huiselijke situatie waarin de jongsten leren van de oudsten en de oudsten leren rekening te houden met jongere kinderen. De horizontale groepen bestaan uit een babygroep van 0 tot 2 jaar en een peutergroep van 2 tot 4 jaar. In deze groepen leert je kind zich te ontwikkelen in een groep met leeftijdsgenoten en groeien de kinderen letterlijk samen op. We overleggen met jou in welke groep je kind het beste past. Dit is afhankelijk van zowel het karakter van je kind en het aantal plaatsen. 

Samenwerking met school

De basisschool en de kinderopvang gaan nauw samenwerken. Op dit moment bekijken we hoe we deze samenwerking het beste vorm kunnen geven.

Gina

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Gina Honders en ik werk sinds september bij KION.

Ik vind het belangrijk om samen met het team ervoor te zorgen dat een kind kind kan zijn. Dat het gezien en gehoord wordt door liefdevolle medewerkers. Van 0 tot 13 jaar onder hetzelfde dak met basisonderwijs zorgt voor veiligheid en geborgenheid.

Adres

kdv De Uitdaging
Dick Brunastraat 3
6515 ZZ Nijmegen
LRK-nummer 261794942

Clustermanager

Openingstijden

ma:    07.30 - 18.00 uur
di:      07.30 - 18.00 uur
woe:  07.30 - 18.00 uur
do:     07.30 - 18.00 uur
vrij:    07.30 - 18.00 uur