• Samen met bso en basisschool onder één dak
  • Onderdeel van de brede school
  • Prachtig nieuw gebouw
  • Natuurlijke en ruime buitenruimte

Schrijf je in

Kinderdagverblijf De Verwondering is samen met de buitenschoolse opvang en basisschool De Verwondering, onderdeel van een brede school. Door onze samenwerking creëren we met kinderopvang en school een doorgaande lijn voor kinderen van nul tot twaalf jaar.

Ons gebouw, met de bijzondere, natuurlijk buitenruimte, is erop gericht om veel buiten te kunnen zijn met de kinderen. De tuin grenst direct aan onze groepsruimten, waardoor we met de kinderen gemakkelijk naar buiten kunnen. In de tuin is van alles te beleven. Kinderen kunnen er klimmen, rennen en met zand en water spelen. Het speellokaal van de school kunnen we gebruiken om met de kinderen bewegingsactiviteiten te doen.     

Bij deze locatie komen maximaal 48 kinderen tegelijkertijd, verdeeld over een baby-, een peuter- en een verticale groep.

Kindercentrum De Verwondering is een afhaallocatie voor de verse maaltijden van KION aan Tafel.  

Marion

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Marion Rossen en ik werk al heel wat jaren bij KION maar sinds september 2016 bij De Verwondering.

Mijn grootste uitdaging is met school de overstap van het kind van het kinderdagverblijf naar de basisschool soepel te laten verlopen en voor de buitenschoolse opvang het activiteitenaanbod meer af te stemmen op de thema’s van school. Als team zijn we tevreden als ouders hun kind met een gerust gevoel achterlaten en ze samen op het einde van de dag met een grote glimlach naar huis gaan.

De Verwondering is een locatie met veel licht en ruimte. Het kinderdagverblijf werkt vanuit de visie van Emmi Pikkler: uitgaan van de competenties van het kind en volgen van het ritme van het kind. Bij de allerkleinsten zit dit in het dagelijks handelen en bij de oudere kinderen in het accent op taalontwikkeling en spelbetrokkenheid. Bij de buitenschoolse opvang bieden we een aantrekkelijk activiteitenprogramma, deels in de ruimtes van school zoals de speelhal, bouwlokaal en keuken. De natuurlijk ingerichte buitenruimte daagt kinderen uit hun fantasie te gebruiken.

Adres

kdv De Verwondering
Georges Brassensstraat 61
6663 MH Lent
LRKP-nummer 757964989

Clustermanager

Openingstijden

Elke dag van 7.30 tot 18.00 uur

 

Ook op dit adres

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • Ik ben heel blij met de compactheid van de locatie en met de medewerkers die een vertrouwd gezicht zijn voor de kinderen, wat hun ontwikkeling alleen maar ten goede komt. Leuk dat er een verbinding is met school/bso en dat ze regelmatig onderlinge be

Altijd opvang. Altijd in de buurt.