• Nauwe samenwerking met basisschool Montessori Dukenburg
  • Fantastische binnentuin
  • Aanbod Voorschoolse Educatie (VE)

Schrijf je in

Welkom bij De Draaitol

Woon je in Nijmegen en ben je op zoek naar een peutergroep (peuterspeelzaal) in de wijk Malvert of Lankforst in Nijmegen? Een plek waar jij jouw kind met een gerust hart achterlaat en waar hij of zij een fijne tijd heeft? Bij De Draaitol is jouw kind welkom bij peutergroep De Draaitol Montessori of peutergroep De Draaitol Nutsschool. Voor welke basisschool je straks ook kiest, bij de Draaitol bereiden wij jouw kind voor op de volgende stap.

Beide peutergroepen bieden Voorschoolse Educatie (VE). Op speelse wijze stimuleren wij doelgericht en systematisch de brede ontwikkeling van peuters. Dit doen wij met behulp van een erkend methodisch programma. Onze pedagogisch medewerkers zijn speciaal opgeleid om ieder kind op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo te begeleiden. Zo maken alle peuters een zo goed mogelijke start op de basisschool.

Over peutergroep De Draaitol Montessori

Peutergroep (peuterspeelzaal) De Draaitol Montessori zit in hetzelfde pand als basisschool Montessori Dukenburg. We werken nauw samen met de school. Dat is fijn, want zo verloopt de overgang naar de basisschool soepel. We nemen regelmatig een kijkje en haken bijvoorbeeld aan bij de sinterklaas- en kerstviering op school. Wij werken volgens het principe van Maria Montessori. Jouw kind krijgt bij ons alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen in een uitdagende omgeving. We bieden structuur met ruimte voor nieuwsgierigheid, eigen verantwoordelijkheid en ontwikkelingen van eigen talenten. En natuurlijk staat ook buitenspelen centraal. We hebben een heerlijke natuurlijk aangelegde binnentuin. Hier kan je kind klauteren op de boomstam, een parcourtje fietsen of door de tunnel van wilgentakken kruipen.

Hoe ziet de peutergroep eruit?

De groepsruimte is ingericht volgens de montessorimethode. Er zijn verschillende spel- en speelhoeken die jouw kind uitdagen om zelf actief aan het werk te gaan.

De groepsindeling

Er is een groep waar maximaal 16 kinderen per dag komen.

Leonie

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Leonie Walvoort-Kreeftenberg en ik werk sinds november 2022 bij KION.

Mijn grootste uitdaging is om elke dag een optimale samenwerking te creëren tussen kinderen, medewerkers, ouders en samenwerkingspartners.

Dit alles met het doel om kinderen de ruimte te geven om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen zodat ze ontdekken wat hun talenten zijn.

Kinderen zich veilig laten voelen en aansluiten bij hun ontwikkelingsbehoeftes, samen met de basisschool, dat is een mooie opdracht.

Adres

pgr De Draaitol Montessori
Malvert 73-73
6538 DJ Nijmegen
LRK-nummer 363484887

Openingstijden

ma:     08.15 - 12.15 uur
di:       08.15 - 12.15 uur 
wo:     08.15 - 12.15 uur 
do:
      08.15 - 12.15 uur
vr:       08.15 - 12.15 uur 

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • Mijn kind gaat met plezier dus dat zegt genoeg! Fijn dat de groep niet overvol met spullen staat er rust is en de binnentuin is een leuke speelplek.